Super Mario on Nintendon suosituimpia hahmoja!

Super Mario on hahmo, jonka tuntevat lähes kaikki vähänkään Nintendon pelien kanssa tekemisissä olleet. Se on erityisen suosittu hahmo ja Nintendon Super Mario -pelit ovat erityisen suosittuja. Itse asiassa voisi jopa sanoa, että niissä on jotakin nostalgista, onhan Super Mariota pelattu jo Suomessakin useiden vuosikymmenten ajan. Hahmo on niin suosittu, että sitä voidaan kutsua jopa Nintendon maskotiksi tai keulahahmoksi. Super Mario- ja muita Nintendo-tuotteita on saatavilla monista verkkokaupoista ja tarvittaessa lainaa niiden hankkimista varten löytää esimerkiksi sivustolta moneybanker.fi.

Miksi Super Mario on niin suosittu?

Ensinnäkin Super Mario -hahmon ympärille luodut pelit ovat erityisen koukuttavia. Tasohyppelypeleissä vain on jotakin erityisen koukuttavaa, sillä ne oikein houkuttelevat haastamaan pelaajan, jotta Super Mario pääsisi etenemään mahdollisimman pitkälle erilaisista vaaroista ja haasteista huolimatta. Tiesitkö muuten, että Mario on itse asiassa putkimies, josta on viiksineen ja sinisine haalareineen tullut suorastaan pelimaailman ikoni, jota voidaan kutsua jopa populäärikulttuurin sankariksi. Pelituotteita myyvistä kaupoista löytyykin runsaasti myös erilaisia oheistuotteita, joissa tämä rakastettu sankari seikkailee. Seuraavissa naamiaisissa voisikin olla hauska idea pukeutua Super Marioksi!

Mikä tekee Super Mario -peleistä suosittuja?

Kuten edellä jo ehdittiinkin todeta, niin tasohyppelypelit ovat erityisen koukuttavia. Ne houkuttelevat kehittämään omia taitoja ja pyrkimään aina vain pidemmälle ja pidemmälle sekä korkeammalle tasolle. Ensimmäinen Super Mario -tasohyppelyvideopeli olikin suuri myyntimenestys. Peli julkaistiin vuonna 1985 eli siitä on päästy nauttimaan jo usean vuosikymmenen ajan. Pelin kiehtovuuteen vaikuttaa myös se, että se sopii monenikäisille pelaajille, niin tytöille kuin pojillekin ja niin naisille kuin miehillekin. Sukupuolineutraalina aikana juuri Marion pelit onnistuvat olemaan yllättävän sukupuolineutraaleja. Niiden kohdeyleisö onkin tämän ansiosta laaja.

 

Kuka on suunnitellut Super Mario Bros -pelin?

Kuuluisan ja myyntimenestykseen nousseen Super Mario Bros. -pelin suunnitteli Shigeru Miyamoto, jota pidetään melkoisena peliguruna sekä Mario-hahmon luojana. Pelissä myös musiikilla on suuri merkitys ja monet pelaajat kuvaavatkin juuri pelin musiikkia ikimuistoiseksi. Musiikista oli vastuussa Koji Kondo. Wii Sports -pelin jälkeen Super Mario Bros. on kaikkien aikojen toiseksi eniten myyty videopeli maailmassa. Peliä on myyty huimat reilu 40 miljoonaa kappaletta. Nykyisin erityisesti retropelaajat suosivat peliä.

Millainen peli Super Mario Bros. on?

Pelistä löytyy erilaisia maailmoja, joita on yhteensä kahdeksan. Maailmat puolestaan koostuvat neljästä kentästä, joiden suorittamiseen on asetettu aikarajoitus. Pelissä on yksinkertainen juoni ja Mario seikkailee siinä Sienivaltakunnassa. Pahansuovat koopa-kilpikonnat ovat vallanneet Sienivaltakunnan ja sen asukkaat ovat joutuneet vangeiksi. Sienivaltakunnan prinsessa on vankina Koopan linnassa, josta hänet pitäisi pelastaa.

Miten Super Mario Bros. -peliä pelataan?

Pelissä pelaaja valitsee yleensä itselleen Super Marion roolin eli heittää päälleen putkimiehen vaatteet ja on valmiina uusiin seikkailuihin. Toisaalta pelaaja voi valita roolikseen myös Marion veljen, Luigin, roolin. Pelin aikana pelaajan päätavoite on päästä matkaamaan Sienivaltakunnan läpi. Samalla hänen tavoitteenaan on Koopa-armeijan tuhoaminen sekä prinsessan pelastaminen.

Mario hyökkää hyppäämällä. Kun se hyppää vihollisensa päälle, se pystyy litistämään vihollisen. Koopa-kilpikonnien kohdalla tämä ei kuitenkaan vielä riitä, koska kun Mario hyppää niiden päälle, pystyvät ne vielä piiloutumaan kilpiensä suojiin. Niiden täytyy siis saada vielä toinenkin osuma, jotta ne ovat poissa pelistä. Kilpi pitää siis potkaista tasolta ulos.

Potkaisemalla kilpiä Super Mario pystyy lisäksi eliminoimaan suurempiakin vihollisjoukkoja saaden näin tavallista enemmän pisteitä. Elämien loppuessa “Game Over” -teksti ilmoittaa ruudussa, että pelaajan on palattava aloitusruutuun. “Game Over” saattaa tuntua ensin masentavalta viestiltä, mutta onneksi pelissä etenemistä voi kokeilla yhä uudestaan ja uudestaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *