Nintendon yhteistyökuviot ja haasteet 1990-1995

Vaikka Nintendo on eittämättä menestynyt hyvin videopelikonsoli- ja pelimarkkinoilla, niin vuosina 1990-1995 se koki runsaasti haasteita sekä läpikävi erilaisia yhteistyökuvioita. Kerromme tällä sivulla lisää näistä haasteita sekä yhteistyökuvioista.

SNES

Marraskuussa vuonna 1990 julkaistiin Super Famicom Japanissa. Sen suosiosta kertoo se, että konsoli myytiin loppuun ainoastaan kolmen päivän aikana. Vuoden 1991 elokuussa konsoli julkaistiin USAssa nimellä Super Nintendo Entertainment System eli SNES. Sen hinta oli hyvin kilpailukykyinen, voisi sanoa jopa, että edullinen. Lisäksi sen suorituskyky oli muihin kyseisen ajan konsoleihin nähden hyvä. Toisaalta sen keskussuoritin ei pärjännyt vertailussa Sega Mega Driven Motorola 68000 -konsolin vastaavalle. Japanissa videopelimarkkinoiden kärkeen nousi kuitenkin melko helposti juurikin SNES. Yhdysvalloissa videopelikonsoleiden kärjen saavuttaminen olikin haastavampaa. Ensinnäkin Nintendo julkaisi SNES-konsolinsa verrattain myöhään. Tämän lisäksi Sega kampanjoi Yhdysvalloissa voimakkaasti ja SNES jäikin aluksi Mega Driven varoon. Lopulta SNES pärjäsi maailmanlaajuisilla markkinoilla Mega Drivea paremmin, mutta tästä huolimatta konsolin kokonaismyynti oli Euroopassa alhaisempi kuin Mega Driven myynti.

Super Marioon ihastuttiin Yhdysvalloissa

Toisaalta Yhdysvalloissa ihastuttiin Super Marioon ja siitä tuli maassa erittäin suosittu. Tutkimusten mukaan amerikkalaislapset tunnistivat Mario-hahmon jopa useammin kuin suositun Mikki Hiiren. Marion tunnettavuutta lisättiin vuonna 1993 usealla hahmosta tehdyllä elokuvalla.

Ensimmäiset yhteistyökuviot Sonyn ja Philipsin kanssa

1990-luvun alkupuolella Nintendo alkoi tehdä yhteistyötä Sonyn kanssa. Sonyn tehtäväksi tuli CD-ROM-aseman kehittäminen. Myöhemmin Nintendo kuitenkin vaihtoi Sonyn Philipsiin, mikä ei kuitenkaan osoittautunut kovin hedelmälliseksi yhteistyöksi, vaikkakin myöhemmin Nintendo, Philips ja Sony päättivät tehdä kaikki yhdessä yhteistyötä erään lisälaitteen kehittämisen yhteydessä.

Nintendo 64

Eräs Nintendon tärkeimmistä projekteistä tällä aikakaudella oli kehittää uudenlainen 64-bittinen pelikonsoli. Tavoitteena oli käyttää 3D-grafiikkaa, joka tekisi pelien ympäristöstä sekä henkilöistä mahdollisimman aidon ja todentuntuisia. Yhdysvaltojen markkinoita varten konsolin nimeksi valittiin Ultra 64, mikä osoittautui suureksi virheeksi, koska tämän oikeudet kuuluivat Konamille. Tämän vuoksi konsolin nimeksi valittiin lopulta Nintendo 64.

Virtual Boy

1995 julkaistu Virtual Boy myi Japanissa yllättävän huonosti, mikä oli yritykselle takaisku. Pelien kehittelyä ja tekemistä kuitenkin jatkettiin ja peleille julkaistiin laite Yhdysvalloissa. Tämä laite floppasi eikä sitä myyty juuri lainkaan. Koska myynti oli niin heikkoa, ei Virtual Boy saapunut Euroopan markkinoille lainkaan. Mitkä sitten olivat floppauksen syyt? Ensinnäkin grafiikat olivat väriltään punamustia, mikä saattoi karkottaa monet käyttäjät. Lisäksi laitteeseen oli liitetty varoituksia, jotka aiheuttivat kuluttajissa silmävahinkojen pelkoa. Monet pitivät laitetta liian kalliina pelien laatuun verrattuna. Vuonna 1995 voidaankin sanoa, että kilpailu oli pelimaailmassa kovaa eikä Nintendo aina pärjännyt kovin hyvin kilpailua Segan ja Sonyn kanssa.

Jos sinulla on rahoitusvaikeuksia Nintendo-pelien hankkimisessa, mistä kannattaa etsiä lainaa hankintoja varten?

Nintendo-pelejä ja -konsoleita saa nykyisin helposti monista verkkokaupoista, kuten Verkkokauppa.com:sta ja Gigantista. Jos haluaisit hankkia Nintendo-pelejä tai -konsoleita, saattaa taloudellinen tilanteesi kuitenkin asettaa harrastuksellesi harmillisen tiukat raamit jo heti alkumetreillä. Tällöin hyvät neuvot ovat kalliit.

Monesta saattaa tuntua oudolta rahoittaa pelihankintoja lainalla. Toisaalta peleistä ja pelaamisesta saattaa saada niin paljon iloa elämään, että ehkäpä kaikki niihin sijoitetut rahat ovat hyvin sijoitettuja rahoja, ellei näitä sijoituksia mietitä ainoastaan taloudelliselta kannalta, vaan elämänlaadun kannalta.

Netti on pullollaan erilaisia lainoja tarjoavia tahoja, mutta mistä voisi löytää helppokäyttöisen ja luotettavan sivuston. Moneybanker on sivusto, josta löytää kerralla useampia lainanantajia, mikä tekee sekä lainanantajien että erilaisten lainavaihtoehtojen vertailusta helppoa ja nopeaa. Tämä näppärä sivusto löytyy osoitteesta https://moneybanker.fi/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *