Nintendon uudet tuulet

Vuosina 1996-2001 Nintendo pysyi moduuleissa. Vuonna 1996 julkaistu Nintendo 64 oli myyntimenestyst, koska sitä myytiin yli 500 000 kappaletta heti ensimmäisenä myyntipäivänä. Pohjois-Amerikan markkinoille Nintendo 64 ehti syksyllä 1996 ja Euroopan markkinoille seuraavana vuonna. Nintendo päättikin pysytellä pelimoduuleissa, vaikka sen kilpailijat olivatkin jo alkaneet käyttää CD-ROM-tallennuksia pelien osalta. Tämä johti siihen, että moni pelikehittäjä suosi Sonyn PlayStationia Nintendo 64 -konsolin sijaan, koska CD-ROM oli tallennustilaltaan niin ylivertainen. Miten Nintendo on sitten kehittynyt vuodesta 2002 nykypäivään ja miltä sen tulevaisuus näyttää?

Uusien kohdeyleisöjen aikakausi

2002 alkaen nykypäivään voidaan kutsua Nintendon uuden kohdeyleisön aikakaudeksi. Hiroshi Yamauchi luopui johtajanpaikastaan vuonna 2002, jolloin yrityksen johtoon astui Satoru Iwata. Samana vuonna Nintendo alkoi tuottaa Nintendo-konsoleita Kiinan markkinoille nimellä iQue yhdessä kiinalais-amerikkalaisen tiedemiehen Wei Yenin kanssa.

Vuonna 2002 Nintendo toteutti Euroopassa aggressiivista liiketaktiikkaa. Tämä oli kallista. EU oli sitä mieltä, että Nintendo oli sortunut lainvastaiseen hintatason ylhäällä pitämiseen, minkä johdosta se sai tuntuvat sakot. Onneksi kuitenkin kosketusnäytöllinen Nintendo DS ja Nintendo Wi-Fi Connection -verkkopalvelu toivat Nintendolle menestystä. Yrityksen luomat Nintendo DS Lite ja DSi olivat myös suosittuja. Nintendo DS:ää on myyty jo yli 125 miljoonaa kappaletta.

Satoru Iwatan mukaan Nintendo ei koe kilpailevansa asiakkaista Sonyn kanssa. Tämän sijaan se pyrkii johtajansa mukaan hankkimaan kohdeyleisöönsä lisää, uudenlaisia ihmisiä. Wiin voidaankin sanoa vedonneen naisiin, perheisiin ja jopa vanhuksiin – ryhmiin, jotka aikaisemmin jäivät pääasiassa videopelimarkkinoiden kohderyhmien ulkopuolelle. Nintendo Switch on suunnattu henkilöille, jotka eivät omista tv:ta joko sen kustannusten tai sen vaatiman tilan vuoksi. Kohderyhmän laajentaminen on samaan aikaan sekä suuri mahdollisuus että suuri riski. Esimerkiksi mainontaa on vaikea kohdentaa siten, että se puhuttelisi samanaikaisesti kaikkia edellä mainittuja kovin erilaisia kohderyhmiä.

Mistä ja miten hankin Nintendon uusimmat uutuudet?

Nintendon uusimpia uutuuksia löytyy hyvin monista verkkokaupoista. Esimerkiksi verkkokauppa.com ja Gigantti ovat suositeltavia vaihtoehtoja. Uutuudet ovat usein kuitenkin melko kalliita eikä kaikilta välttämättä löydy tällaisia summia pankkitililtä, vaikka pelaamaan tekisi kuinka mieli. Jos pelien hankkiminen nostaisi mielestäni elämänlaatuasi merkittävästi, saattaisi pelien tai konsolin hankkiminen lainalla olla perusteltua.

Jos harkitset lainanottamista Nintendo-pelien tai -konsolin hankkimista varten, kannattaa aivan ensimmäiseksi tsekata sivusto nimeltään moneybanker.fi, joka löytyy osoitteesta https://moneybanker.fi/. Tällä sivustolla on monia etuja. Ensinnäkin se kerää yhteen monia lainanantajia samalle sivulle, mikä tekee lainan hakemisesta helppoa, nopeaa ja joustavaa. Pääset heti moneybanker-sivuston etusivulla vertailemaan useampaa lainanantajaa sekä heidän tarjoamiaan lainavaihtoehtoja.

Esimerkiksi SIIMPL., Zmarta ja Everyday.fi ovat sivustolta löytyviä suosittuja lainanantajia, joista jokainen on tällä hetkellä saanut sivustolla vähintään arvosanan hyvä. SIIMPL. on saanut jopa arvosanan erinomainen eli viisi tähteä viidestä ja arvosanan 9.6/10. SIIMPL. tarjoaa lainaa 500 – 50 000 euroa. Laina-ajaksi se tarjoaa 12 – 180 kuukautta. Lainansaamisen ikäraja on 20 vuotta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että SIIMPL. perii lainasta 8 -27% korkoa.

Moneybanker toimii Suomen lisäksi monessa muussakin maassa; Tanskassa, Norjassa, Ranskassa, USA:ssa, Ruotsissa ja Espanjassa. Sivustolla näyttääkin olevan suosijansa ja käyttäjänsä kovin monissa maissa aina USA:ta myöten. Vaikka lainan saaminen moneybanker.fi-sivuston kautta onkin helppoa, tulee kuitenkin aina harkita tarkkaan, millaista lainaa tarvitset ja tarvitsetko todella lainaa vai voisitko säästää tarvitsemasi rahasumman etukäteen. On tärkeää mitoittaa pelien hankkimista varten otettu laina oikein – ei liian suureksi eikä liian pieneksi. Sama koskee myös henkilökohtaisen laina-ajan mitoittamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *