Nintendon uuden tuulet

Nintendo-merkin tuntevat kaikki pelimaailmassa hiemankaan seikkailleet. Tunnetun brändin pelikonsolit ja pelit ovat harrastajien keskuudessa säilyttäneet suosionsa viime vuosikymmenten aikana, vaikka suurelle yleisölle Nintendon suosio näyttikin ehkä hiipuvan Super Marion menestyksen hiivuttua 1990-luvulla. Tässä artikkelissa kerromme Nintendon historiasta ja nykytilanteesta sekä siitä, mistä voit ostaa uusimpia pelikonsoleita ja pelejä.

Nintendon historia

Japanissa jo 1800-luvun lopulla perustettu pelifirma myi alussa pelikortteja, jotka saavuttivatkin suuren suosion. 1950-luvun puolivälin jälkeen alkoivat uudet tuulet puhaltaa, ja seuraavalla vuosikymmenellä voidaan katsoa alkaneen kokonaan uuden aikakauden Nintendo-yrityksessä. 1980-luvun alkuun mennessä yritys on muuttunut melko radikaalisti pelikortti- ja leluvalmistajasta videopelivalmistajaksi.

Nintendon historiasta tunnetaankin hyvin juuri nämä kaksi aikakautta: pelikorttien muinaishistoria ja Marion jälkeinen videopelijättimäisyys. Niiden väliin mahtuu kuitenkin muutama vuosikymmen, joiden aikana koko yhtiö muuttui nopeassa tahdissa ja radikaalilla tavalla. Tätä ajanjaksoa tutkiessa jopa yllättyä siitä, miten moni myöhempien aikojen videopelihitti juontaa juurensa tälle lähes punkia ja rautalankarokkia huokuvalle ajalle.

Eräs oivallinen esimerkki tapahtuneesta muutoksesta on klassikkopeli Duck Hunt. Kyse on siis NES-konsolin legendaarinen metsästyspeli. Pelin esimuoto, eräänlainen prototyyppi olivat vuoden 1970 valopyssyräiskintäpelit, joissa tarkoituksena oli ampua viidakon petoja. Samaa tekniikkaa sovellettiin myöhemmin pelihallipeleihin, joiden perusteella muokattiin edelleen 1976 Duck Huntin kotona pelattava versio. Pelikonsoli heijasti aluksi huoneen seinille lentäviä ankkoja, joita pelaaja yritti ampua valopyssyllä. Täysin elektronisesti toteutettu laite ei nykystandardien mukaan ollut lähelläkään digitaalisuutta, mutta se oli jo tuolla aikakaudella valtavan suosittu tuote. Tästä kehitettiin kahdeksan vuotta myöhemmin konsolipeli, josta on vuosien saatossa tullut klassikko. Siinä ankat lentävät, pyssy paukkuu ja koiran haukkuminen lähenee raivostuttavuutta.

Duck Hunt -pelin kehittämisen taustalla toimi Gunpei Yokoi, jonka sormissa saivat alkunsa myös Game & Watch -pelit ja Game Boy -konsoli, sekä japanilaisen deittailukulttuurin tabuja rikkonut parisuhdepeli Love Tester ja omalaatuinen älypeli Ten Billion Barrel.

Nintendon historia on ollut värikäs sekoitus innovaattorin ja edelläkävijän luovaa hulluutta ja käytännönläheistä nerokkuutta. Yrityksen valmistamat lelut, pelit ja laitteet ovat aina omaalaatuisia, innovatiivisia ja monella tavalla yllättäviä. Tuotteet ovat kuin luotuja kestämään aikaa, vaikka ne eivtä aina monimutkaisuudessaan nykyajan pelivalikoimaan ylläkään. Kuitenkin hittituote Super Mario Bros innostaa yhä uusia ja uusia sukupolvia pelimaailmaan, joka on monien nykyajan suosikkipelien eräänlainen esi-isä.

Mistä voin hankkia Nintendo-tuotteita?

Nintendo on maailmanlaajuisesti tunnettu brändi, joten saatavuus myös Suomessa on erinomainen. Voit hankkia Nintendon konsoleita, pelejä ja tarvikkeita lukuisista elektroniikkaa myyvistä kivijalkaliikkeistä sekä sadoista verkkokaupoista. Netissä hintojen vertailun on helppoa ja löydät helposti etsimäsi tuotteet. Verkkokaupoista tilatessasi saat tuotteet helposti lähipostiisi tai jopa kotiovellesi ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan maksuajan. Voit tilata tuotteita turvallisesti myös ulkomaisista verkkokaupoista, joskin EU:n ulkopuolelta tilatessa sinun täytyy huomioida mahdolliset tullimaksut.

Hankintojen rahoitus

Jotkut ihmiset haluavat tehdä suurimman osan hankinnoista käteisellä, mutta valtaosa ihmisistä suosii kortteja maksuvälineenä. Nintendo-tuotteiden hankkiminen on mahdollista luottokortilla sekä erilaisilla muilla nykyaikaisilla rahoitusratkaisuilla. Esimerkiksi moneybanker.fi-palvelusta voi hakea monenlaisia lyhyt- ja pitkäaikaisia luottoja myös Nintendon tuotteiden hankintaan. Kulutusluotto tuo elämään joustavuutta, sillä sen maksuaika on yleensä pitkä ja tarvittaessa voit nostaa lisää rahaa käyttöösi. Lyhytaikaiset lainatuotteet sopivat rahoitusvaihtoehdoiksi silloin, kun tiedät voivasi maksaa lainan kokonaisuudessaan takaisin laina-ajan päätyttyä. Jos haluat pidemmän ajan, joustava pitkän ajan laina on todennäköisesti sinulle sopivampi vaihtoehto.

Olitpa sitten pelialan konkari tai alan uusi harrastaja, voit heittäytyä pelimaailman vietäväksi ja luottaa siihen, että vietät Nintendon tuotteiden parissa viihdyttäviä hetkiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *