Nintendon historian lyhyt oppimäärä sekä vinkkejä Nintendo-pelien hankinnan rahoittamiseen

Nintendolla on takanaan upea historia ja mitä luultavimmin edessään myöskin loistava tulevaisuus. Super Mario on yksi Nintendon ikonisimmista hahmoista, joka tunnetaan ympäri maailman. Marion tasohyppely- sekä autopelit ovat monen suosikkeja, mikä ei ole ihme! Marion pelit ovat sukupuolineutraaleja sekä koko perheelle sopivia, mikä tekee niiden kohderyhmästä laajan ja käyttäjäkunnasta hyvin heterogeenisen. Tällä sivulla luomme katsauksen Nintendon historiaan; mistä kaikki sai alkunsa?

Millainen yritys Nintendo on?

Nintendo Co., Ltd on monikansallinen japanilainen yritys joka on keskittynyt pääasiassa valmistamaan videopelikonsoleita sekä kehittämään ja julkaisemaan videopelejä. Yrityksen ensimmäinen videopelikonsolituote julkaistiin Japanissa 1970-luvun loppupuolella. Kyseessä oli Color TV Game, joka ei käyttänyt erillisiä pelimoduuleja.

Miten ja milloin Nintendo lähti valloittamaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoita?

Ensimmäistä kertaa Nintendo lähti Euroopan sekä Pohjois-Amerikan markkinoille 1980-luvulla. Tuolloin Nintendo tarjosi kyseisille markkinoille NES-konsoliaan, joka perustuin erillisiin pelimoduuleihin. NES saavuttikin suuren maailmanlaajuisen suosion, mistä alkoi Nintendon voittokulku videopelikonsolimarkkinoilla. NES-konsolin jälkeen Nintendo julkaisi tuotteita kuten SNES sekä Nintendo 64. Sen suosittuja tuotteita ovat olleet myös GameCube sekä Wii ja Wiin uudempi versio Wii U. Uusin tulokas Nintendon laadukkaassa ja suositussa kastissa on Nintendo Switch -pelikonsoli, joka julkaistiin 2017.

Kuinka paljon Nintendon tuotteita on myyty?

Videopelikonsoleiden lisäksi Nintendo on tarjonnut markkinoille monia erilaisia käsikonsoleita, kuten Game Boy -sarjan konsolit sekä Nintendo 3DS. Nintendon menestyksestä kertoo se, että sen konsoleita oli saatu myytyä maailmanlaajuisille markkinoille yli 470 miljoonan yksikön verran jo 2.10.2008 mennessä. Pelejä on oli myyty 2.10.2008 mennessä jo noin 2,7 miljardia, joten vuoden 2018 alussa pelien myyntimäärä on varmasti vielä tätäkin lukua huomattavasti suurempi.

Monet Nintendon pelinimikkeetovat nousseet maailmankuuluiksi. Tällaisiä pelinimikkeitä ovat esimerkiksi Mario, The Legend of Zelda sekä Donkey Kong.

Miten Nintendo syntyi?

Nintendon syntyvaiheet ulottuvat aina vuoteen 1889 asti, jolloin Fusajiro Yamauchi perusti Nintendo-nimisen yrityksen. Tarkalleen tämä tapahtui 23.9.1889 ja tuolloin Nintendo nimi oli Nintendo koppai. Yrityksen nimi Nintendo juontaa juurensa japanin sanasta, joka tarkoittaa onnen jättämistä taivaaseen. Alun perin yritys aloitti toimintansa Japanissa Kiotossa, jossa se markkinoi sekä tuotti Hanafuda-nimisiä pelikortteja. Kun mafia kiinnostui näistä pelikorteista ja alkoi käyttämään niitä peliluolissaan, kasvoi korttien suosio huimaa vauhtia ja yritys alkoi laajentua. Japanissa Nintendo oli ensimmäinen yritys, joka menestyi valmistamalla länsimaisia pelikortteja.

Nintendon uusi aikakausi vuosina 1969-1982

Vuosia 1969-1982 voidaan pitää Nintendon uutena aikakautena. Yritystä voidaan pitää jopa tabujen rikkojana, kehittihän se esimerkiksi rakkauden testauskoneen, Love Testerin, jossa mitattiin parin rakkauden määrää – epätieteellisesti tosin, mutta kuitenkin. Tuohon aikaan japanilaisille nuorille oli tabu pitää toisiaan kädestä kiinni tämän toiminnan fyysisyyden vuoksi. Love Testerissä parin tuli kuitenkin pitää kiinni sekä toistensa käsistä että laitteen palloista. Tämän vuoksi laitteen voidaan sanoa rikkoneen aikanaan tabuja, mikä oli luultavasti yksi syy sen menestykseen.

Yrityksen voidaan sanoa olleen muutenkin monessa suhteessa aikaansa edellä. Sen tuotanto alkoikin siirtyä pikkuhiljaa leluista pelihalleihin.

Ensimmäisten kotikonsoleiden luominen 1983-1989

Ensimmäisten kotikonsoleiden luominen oli aikanaan suuri juttu. Tämä tapahtui vuosina 1983-1989. Oli aivan uutta, että laadukkaita videopelejä voitiinkin alkaa pelata peliluolien ohella myös kodeissa.

Mistä saisin rahaa Nintendo-pelien hankintaan?

On eittämättä selvää, että Nintendolla on takanaan huikea menneisyys ja että sen tuotteet ovat kestäneet hyvin aikaa. Tuotteiden ostaminen vaatii kuitenkin tietysti rahaa. Lainaa pelien hankintaan on mahdollista saada helposti netin kautta esimerkiksi sivustolta moneybanker, osoitteesta https://moneybanker.fi/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *